Koulun penkillä jälleen!

Mulla alkoi 15.2. koulu, joten pulpetissa ollaan jälleen. Tarkemmin ottaen media-alan ja av-viestinnän ammattitutkinnon opiskelut Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa. Mun kohdalla tutkinto kattaa julkaisugrafiikan suunnittelun ja toteutuksen, verkkoviestinnän suunnittelun ja toteutuksen, sekä yleiset digimedia-asiat ja alan oleellisimmat softat ja käytännöt.

Siitä on nyt suurinpiirtein 5 vuotta kun mä oon viimeks opiskellut yhtään mitään muutakuin sitä kovaa ja rankkaa elämänkorkeakoulua, joten voisi sanoa, että hieman jännittää. Mulla on menneisyydessä jäänyt kesken niin tuotemuotoilun kuin kansainvälisen liiketoiminnan korkeakouluopinnot erinäisistä syistä, joten hieman arveluttaa, että käykö tälläkin kertaa samoin. Tosin, muotoilut katkesivat siihen, kun päätin ajaa vannesahalla käteeni, ja BBA-opinnot siihen, kun piti alkaa räppäämään, joten eivätpä nuo nyt niin paljoa enää kaivele. Päällimmäisenä tässä on ihan hyvä fiilis, että pääsee kehittymään ja parantamaan tietojaan ja taitojaan. Luokassa ei vielä ainakaan toistaiseksi ole tullut vastaan vannesahaa, ja isoimmat festarilavat on jo nähty, niin mikäs tässä opiskellessa.

Syyt, miksi hakeuduin juuri tämänkaltaisiin opintoihin löytyy pitkälti mun mainos-, markkinointi-, media- ja viestintäaloihin kohdistuvista ura-ambitioista, ja myöskin mun aikaisemmasta koulutuksesta ja kokemuksesta. Mä koen olevani pitkälti aika markkinointihenkinen mies ja nykypäivänä melkein alalla kuin alalla täytyy olla markkinoinnissa digipuolen suunnittelu ja toteutus hanskassa. Koulutuksen pitkälti itsenäiseen työskentelyyn painottuva aikuisopiskeluluonne pitää mut myös edelleen vapaana tavoittelemaan alan päivätöitä ja vaikkapa yrittäjyyttä. Monet mahdolliset asiakastyötkin pystyy toteuttamaan koulun resursseilla ja koulutuksen puitteissa.

Alalle hakeutuessani odotan kyllä tilannetta, missä pääsen portfoliotyönäytteinäni luukuttamaan vaikkapa Mettämiestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *